Selamat Hari Raya Cantik Hensem ! (^_*)"

Sunday, September 9, 2012

Petua Wajah Berseri ~ Sharing is Caring

ASSALAMMUALAIKUM !

Hampir 2 bulan jugak lah aku tak bagi kasih sayang kat belog ni, mmg sgt mengecewakan. Jatuh prestasi aku sebagai seorang ahli blogger. Denggg. Okey stop. Today, aku buat come back ! yeehhaaa. *suprise tak2x? :-P

Petang yg sayup2 cuacanya..tiba2 terasa diri ni seperti sedang berada di parantauan, mungkin di kota London.. arrgghhh berangan boleh je kau ni miera.. entah kenapa tiba2 petang ni aku t'rajin click bookmark belog aku ni then lantas melihat keadaan belog yg sudah hampir 2 bulan ditinggalkan. Ya Allah ! bersepah + tak terurus + masam + pahit #^$$!**. Maafkan mak nok sbb m'abaikan kamu wahai belog. Merepek serahkan je kat aku. :-P

Ok dah, masa utk menuju ke matlamat utama. Tadi tu mukadimah je blm masuk isi tersirat & tersurat b'serta penutup lagi.. jom jom tgok petua utk wajah berseri yg aku jumpa kat fesbuk tadi.. It might be usefull for all of you including me.. come & get some extra knowledge yoo.. ^___*

Antara petua2 utk dptkan wajah berseri secara semulajadi adlh:-

  • Amalkan membaca "Ya Qawiyyu", maksudnya "Wahai Yang Maha Kuat" selepas memberi salam kedua selepas solat.
  • Jangan cuci muka dgn "cleanser" pada waktu pagi kerana amalan ini akan menghilangkan seri wajah tetapi cucilah muka sebelum tidur.
  • Gunakan 3 jari tengah untuk menggosok muka sewaktu mencuci muka atau menempek mosturizer.
  • Berselawat 3x dan tiup ke atas bedak muka setiap kali sebelum berbedak dan berdoa, "Ya Allah serikanlah wajahku agar yang memandang berasa senang denganku."
  • Membaca doa ketika melihat cermin iaitu, "Ya Allah, sepertimana kau cantikkan wajahku,maka perelokkanlah pekertiku."
See.. adik ni cantik berseri scra semulajadi.. SubhanAllah.. <3

Info ni sgt2 simple & bermanfaat untuk kita semua, yelah.. setiap hari kita akan berjumpa dengan orang, malah mcm2 jenis orang. Wajah memainkan peranan penting. Tips ni bolehlah sama2 kita amalkan pada setiap hari tak kira waktu. Tak rugi malah berbaloi-baloiii.. Sebelum aku buat penutup ingin sekali aku ucapkan Selamat Hari Raya walau aku tau raya lagi 10 hari nak habes dah. :-P 

5 comments:

dEdEQ dE wIshEs said...

SUNHANALLAH .. THANX KASI PETUA2 NI .. ^_^

Roseputih Zumie said...

Sama-sama dear.. jom sama2 kita amalkan ya.. InsyaAllah :-D

nurdiana said...

wah boleh amalkan lepas neh :D

Roseputih Zumie said...

yup2.. sgt b'manfaat utk diamalkan.. InsyaAllah :-)

cerita best said...

cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..lg 1 klo tuan blog komen dekat blog pakjoe sekali pakjoe kn bls blk komen dekat blog nie,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html