Selamat Hari Raya Cantik Hensem ! (^_*)"

Wednesday, December 28, 2011

Bahaya darah muda

Assalamualaikum~~

Secara drastiknya aku teringat nak menulis satu entri yg terlintas di sudut otak sebelah kanan ku.. *merapu sudaa :p

tgok tajuk entri korang agak2 aku nak ceghite pasal apa ek.. okeh mari mulakan ! bagi aku lah, di usia aku skrg ni iaitu usian 20-an mmg layak dikategorikan sbg darah muda.. jadi life pada usia sebegini mmg teramat mencabar.. apa semua yg kita inginkan semua kita nak ianya dapat direalisasikan..

sbg contoh "tak kira, aku nak jugak beli blouse harge rm180 tu" *padahal duit dlm tgn hanya cukup2 utk blnja makan & belajar jek.. nampak tak2? sume kes darah muda..ikut kata hati serta bisikan syaitooonn.. sungguh tk wajar ye adek2..hoho

seperti kes aku pulak, korang semua taw kan yg setiap kali end year je byak peniaga2 yg akan buat YES.. apa itu YES? tak kan tak taw kot.. YEAR END SALE !!!! dan pada masa inilah ramai gadis2 akan susut nilai mata wang mereka serta pokai berhabis duit m'shopingkan diri mereka termasuk lah aku ! ggrrr.. sungguh menyedihkan.. huhu

jadi bila aku log in je muka buku aku akan terlihat hapdet terkini dari on9 blogshop yg mempamerkan promosi YES mereka.. korang dapat bayang tak mcm mana perasaaan aku pada ketika & saat itu? sakit taw tak?? sb apa? sb tak mampu nak bolot sume brg dalam YES tuh.. nafsu serakah aku mmg nak beli semua tapi nanti percuma je kena diet selama sebulan sbb duit habes ke shoping..wahaha

ganasnya aku dlm berbelanja, salahkan pihak YES.. -sikakishopinkon9- 
mmg darah muda membuak2 nak cuba itu ini, tgok kawan pakai fesyen comey2 sket da nak tiru mcm dia.. tgok benda baru sket mst tak nak diri dilabel ketinggalan.. itulah darah muda.. sentiasa nak diri perfect, smart & blablabla..kroh kroh..

kesimpulannya kat sini, darah muda tak bererti mereka tdk pandai menilai tapi mereka perlu dibimbing.. sbb musabab nye tulah yg mcm aku membebel kat atas tu..haha..

notahati: YES membuatkan aku gila sebentar ~_~

5 comments:

Fendy said...

shoppingggggg....hahaha akhir tahun byk promosi

Ariena Hisham said...

Hahaha. Saya pun selalu macam ni >.<

roseputih zumie said...

fendy: hee.. taw tkpe :D

ariena: besalah kan org perempuan :D

tka anas said...

Setuju! tapi rasanya bukan sebab darah muda je kot, ni dah tua pon macam tu jugak haha =)

roseputih zumie said...

tka anas: hihik.. yker.. tp majoriti kaum wanita la kan.. :D